Sable i Sydafrika hos Gers Safaris

I 2018 var vi på besøg hos vores partner, Gers Safaris, i Sydafrika. Gers Safaris er beliggende tæt på byen Kimberly, som ligger sydvest for Johannesburg. Du kan læse om vores tur hos Gers Safaris her:
https://storvildt.dk/jagtberetning-antilopejagt-hos-gers-safaris-i-sydafrika/

Den helt store drøm for Camilla var at nedlægge den prægtige sable antilope. Både Julius, som ejer Gers Safaris, og Theunis, som var vores PH, var overbeviste om, at drømmen nok skulle gå i opfyldelse.

Mange har en forestilling om, at når man jager i hegn, som man gør i Sydafrika, så er det ingen sag at få nedlagt de arter, man ønsker. Men sådan går det ikke altid. Først og fremmest er hegnene i så store arealer, at du får en følelse af, at du jagter på fri vildtbane – både fordi jagten kan forekomme ligeså udfordrende, men også fordi du ikke ser hegnet. Kun når du kører ind og ud.

Hele 5 pürsch skulle der til, før vi var heldige at få øje på en god skudbar Sable. Allerede på anden jagtdag ser vi et sables, men desværre ikke skudbare hanner.

sable i sydafrikasable i sydafrika

De store åbne landskaber gjorde det bestemt heller ikke nemt at jage hos Gers. Men spændende udfordring.

Det første dyr, Camilla får nedlagt, er denne fine common springbuk – som også var hendes første springbuk. Perfekt situation, hvor jeg desværre måtte vente i bilen, imens Camilla og Theunis pürschede sig tættere på. Og ikke mindst perfekt skud.

springbuk

Skudbar sable i sigte

Men på femte dagen var Camilla heldig. En skudbar sable viste sig endelig. Vi opdager den i bilen, hvor den går imod vores køreretning. Vi får hurtig vendt bilen, inden den opdagede os. Vi kører et stykke væk og hopper af bilen.

Vi får pürschede os frem til nogle træer i det åbne landskab, hvor vi kan holde os nogenlunde skjult. Vi har endnu ikke set sablen endnu – men Theunis havde en god fornemmelse af, at den ikke var blevet skræmt af os. Hvad der skete videre kan du se i videoen her:

Den glade jægerinde med hendes prægtige trofæ af en sable!

sable i sydafrikasable i sydafrikasable i sydafrika

Har du fået blod på tanden efter at nedlægge en sable i Sydafrika? Tøv ikke med at kontakte mig på mail lars@limpopo.dk eller telefon +4540258320.

Du kan se mere om Gers Safaris her: https://gerssafaris.com/