Varmen satte pause på brunsten og drillede os til bukkepremiere i Sverige

Bukkepremiere i Sverige starter den 16. august. Dagen er en ligeså vigtig “helligdag” for os som den 16. maj, 1. september og 1. oktober. Derfor nyder vi at drage mod det svenske i august måned for at se om heldet er med os.

Vi er de eneste, der jager bukke på bondens marker. Vi er derfor meget selektive med afskydningerne og vi håber i sidste ende, det kan høste et par medaljebukke i ny og næ. Vi er selvfølgelig ikke kun i konkurrence med naturen, heldet og Diana – men også nabojægerne. Heldigvis er vores nabojægere også selektive i afskydningerne, hvor vi er enige om at gemme de unge og lovende bukke.

Premieremorgen

Jeg har kommet det samme sted i 11 år efterhånden. I løbet af den tid har jeg aldrig prøvet at skyde en buk på premieremorgen. Camilla og jeg sidder hver vores sted – de steder hvor bonden har set et par gode, gamle bukke. Efter et par timer kontakter vores svenske ven mig, som sidder ved en mose tæt på os som også er en del af bondens jord. Han skriver, at der går en en meget gammel buk med en rå. Eftersom hverken Camilla eller jeg havde set noget, besluttede vi at pürsche derhen for at se, om vi havde en chance.

 

Vi sniger os op af toppen på marken, hvor vi har udsyn ned til det grønne område. Der hvor bukken og råen går og esser. Vi har dårlig vind. Vi kan ikke komme tættere på end 190 meter. Camilla får buddet, men hun synes det var et for langt skud fra skydestok. Iøvrigt ville hun kun skyde 1 buk, og hun vidste jo, at der gik en ved hendes favorit plads. en havde vi nemlig set aftenen før.

Måske ville hun også give mig chancen for at prøve at skyde en buk på premieremorgen. Det fik jeg i hvert fald dette år!

 

Langt fra en medajlebuk, som jeg havde håbet på. Men vi fik en fantastisk oplevelse sammen – og oplevelsen vil altid være vigtigst for mig.

Vi fik desværre ikke heldet til flere bukke på denne tur.

Vi oplevede, at de høje temperaturer satte en komplet stopper for brunsten. Der var stort set ingen aktivitet i dyrerene og bukkene var ikke så opsatte på at beskytte deres råer og territorier. Derved kom de ikke frem på samme måde, som vi plejer at opleve.

Det gav selvfølgelig anledning til, om vi skulle planlægge en tur til september?