Zambia byder på hård og krævende jagt – Hvor der skal en masse tålmodighed til.

Niels Rask har flere drømmetrofæer i kikkerten – et af dem er leoparden! Han tog sammen Storvildt i 2016 afsted til Zambia, for at få opfyldt denne drøm. Jagtrejsen varede 14 dage – Og længere nede forstår I hvorfor 14 dage er nødvendigt!

Leoparden lever både i Afrika og Asien, og opholder sig mest på savanner og regnskove. Leoparden er bestemt ikke et flokdyr. Den er kun social i de 6-7 dage hunnen er parat til at parre sig. Heldet skal derfor være med en, hvis man skal have en chance til dette prægtige rovdyr.

Når du skal jage leoparden kræver det en masse forberedelse og ventetid. Først og fremmest skal der nedlægges et eller flere dyr, der skal bruges til bates. I Niels’ tilfælde skulle han skyde en flodhest, der skulle bruges til leopardens bate.

Zambia Flodhest

Man sætter forskellige bates op i området, som indeholder en del af det bytte, der er nedlagt. I videoerne nedenfor kan du få et lille indblik i, hvor meget forberedelse det kræver at lave et bate.

Det kan tage op til 2-3 timer at lave et bate færdigt.

Når der er sat de forskellige bates op, går tiden selvfølgelig med at tjekke dem, sætte friske spor af blod ud, og jage andre vildtarter. Udover flodhesten nedlagde Niels også vortesvin, waterbuck og puku antilope.

Zambia WaterbuckZambia Vortesvin

Vi kender vortesvin og waterbuck fra de andre lande i Afrika, men puku antilopen er sjælden og lever stort set kun i Zambia. Det var derfor en ekstra glad Niels, der fik nedlagt denne smukke antilope.

Zambia

Leoparden var forsat kikkerten!

Niels var selvfølgelig glad for alle sine nedlagte trofæer – Men drømmen om leopard levede forsat. Og efter de mange timers forberedelser var han og alle os andre endnu mere opsatte på at se spor eller tegn på, at der var leopard i området.

Ganske rigtigt – Tålmodighed betaler sig! Nogle dage efter forberedelserne var byttet blevet spist på et af batene. Og nu skulle der igen forberedes!

Blindet bliver brugt til skjul til jægeren PH’en og stalkerne, hvor man skyder leoparden fra. Når blindet er opsat sætter man frisk bytte op i batet, og så tager man ud om aftenen og venter.

Og taktikken virkede – Om aftenen kom leoparden! Det var desværre bare en hun leopard – Men det ændrer ikke på, at selve oplevelsen var stor, da der blot var få meter hen til hende.

Leoparder lever på deres territorier, og derfor ville der med sikkerhed ikke komme en han leopard til dette bate. Nu var planen at intensivere indsatsen på de øvrige bates, og håbe på at næste gang ville han leoparden ville dukke op.

1 uge senere

En hel uge skulle der gå før Niels langt om længe fik opfyldt en af hans jagtdrømme – At nedlægge leoparden. På en af de øvrige bates blev byttet spist, og forberedelsen med blindet skulle endnu en gang istandsættes. Om aftenen tog vi alle derud og ventede spændt! I videoen ses resultatet.

Ligeså en stor oplevelse det er for jægeren, ligeså stort er det faktisk også for alle dem, der er med på jagten, og har været med i forberedelserne. Når en leopard bliver nedlagt skal det fejres! Den næste video er en smule lang, men den viser den store glæde og begejstring, der er hos de indfødte.

Som det fremgår i videoen bliver først jægeren hyldet og fejret for at have nedlagt leoparden, herefter viser man sin respekt til leoparden.

Her er resultatet – En tilfreds Niels med en rigtig flot og stor han leopard – Og ikke mindst en tilfreds arrangør, der endnu en gang har leveret en fantastisk oplevelse til en kunde sammen med samarbejdspartneren!

Zambia

Har du fået blod på tanden, og er du klar til leopardjagt? Så tøv ikke med at kontakte Storvildt – Vi har været der, vi har været så tæt på jagten, som man overhovedet kan!

Lige nu har vores partner i Zambia sat prisen på leopard ned – Så der er alt mulig grund til at slå til nu!

Ring på +45 40 25 83 20

Eller udfyld vores kontaktform: